Русия успешно тества днес най-новите си хиперзвукови, крилати и балистични

...
Русия успешно тества днес най-новите си хиперзвукови, крилати и балистични
Коментари Харесай

Русия тества най-новите си ракети в стратегическо учение

Русия сполучливо тества през днешния ден най-новите си хиперзвукови, крилати и балистични ракети с благоприятни условия да нуклеарни бойни глави, като част от „ планови учения “, заяви Кремъл на фона на растящо напрежение с Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Всички ракети поразиха задачите си, потвърждавайки техните заложени характерности “, се показва в известието. В него се отбелязва, че в учението са взели участие и бомбардировачи Т1-95 и подводници.

„ Основната цел на тези учения е отработката на дейности от стратегическите настъпателни сили по нанасяне на обезпечено проваляне на съперника “, сподели началникът на съветския Генщаб Валери Герасимов на президента Владимир Путин в коментар, излъчен по малкия екран.

Путин следеше ученията от ситуационната зала в Кремъл с гостуващия му президент на Беларус Александър Лукашенко.

 Снимка: Кремъл

Герасимов изясни, че стратегическото обучение има два стадия.

„ Първият е водене на военни дейности с използване на оръжия с нараснала евентуална заплаха, а на втория – глобено всеобщо използване на стратегическите настъпателни сили в ответно0насрещен удар. “

В учението са били включени сили и средства на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия, на Южния боен окръг, Ракетните войски със стратегическо предопределение, Северния и Черноморския флот.

Върховен касационен съд сполучливо направили пуск на хиперзвукови аеробалистични ракети „ Кинжал “.

Кораби и подводници на Северния и Черноморския флот изстреляли крилати ракети „ Калибър “ и хиперзвукови „ Циркон “ по морски и наземни цели.

В Астраханска област, на полигона „ Капустин Яр “, и бил извършен пуск на крилата ракета с наземно базиране „ Искандер “.

От позиционен регион на космодрума „ Плесецк “ била изстреляна междуконтинентална балистична ракета „ Ярс “ по полигона „ Кура “ на полуостров Камчатка.

Крилати ракети с въздушно базиране били изстреляни от стратегически ракетоносци Ту-95, като са изумени цели в полигоните „ Пембой “ и „ Кура “.

От атомната подводница „ Карелия “ в акваторията на Баренцово море била изстреляна балистична ракета „ Синева “ по полигона „ Кура “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР