Русия трябва да се съгласи на обособяване на демилитаризирана зона

...
Русия трябва да се съгласи на обособяване на демилитаризирана зона
Коментари Харесай

Вашингтон: Русия трябва да се съгласи на обособяване на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ

Русия би трябвало да се съгласи на отделяне на демилитаризирана зона към Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна, която е в съветски ръце от месец март насам, и да разреши на интернационалните длъжностни лица да преценяват сигурността на обекта, сподели през днешния ден прессекретярят на Белия дом Карин Жан-Пиер , представена от Ройтерс.

Жан-Пиер заяви още, че обстановката към  Запорожката АЕЦ е била разисквана от американския президент Джо Байдън в телефонен диалог с украинския държавен глава Володимир Зеленски по-рано през днешния ден. 

Байдън е разговарял със Зеленски и във връзка украинския Ден на независимостта, който беше маркиран през вчерашния ден. Президентът на Съединени американски щати е удостоверил поддръжката на Вашингтон за Украйна против съветската експанзия.

" Зная, че това е годишнина, в която има и горест, и наслада, само че дадох ясно да се разбере, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна и нейния народ до момента в който те се борят, с цел да защитят суверенитета си ", написа Байдън в Twotter.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР