Русия ще се опита да заложи фалшиви доказателства, за да

...
Русия ще се опита да заложи фалшиви доказателства, за да
Коментари Харесай

Русия подготвя фалшиви доказателства, уличаващи Украйна за удара в Еленовка, твърдят САЩ

Русия ще се опита да заложи подправени доказателства, с цел да наподобява, че Киев стои зад смъртоносния удар над затвор с военнопленници в сепаратистки регион на Източна Украйна преди седмица. Това демонстрират данни на американското разузнаване, представени от Асошиейтед прес в четвъртък.

Става дума за детонация в затворническата колония в град Еленовка , където бяха отведени украинските военнопленници от металургичния цех в Мариупол - "Азовстал ".

Москва твърди, че детонацията е породена от украинските сили благодарение на доставени от Съединени американски щати ракетни установки HIMARS. Киев обаче упреква руснаците и подкрепяните от тях сепаратисти, че са атакували пандиза в опит да прикрият осъществени от тях изтезания и изтезания на военнопленници.

Еленовка е обитаемо място, намиращо се под контрола на самопровъзгласилата се и подкрепяна от Москва Донецка национална република.

Украинските военни отхвърлиха да са нанасяли каквито и да било артилерийски или ракетни удари в региона на Еленовка. В сряда украинското военно разузнаване заяви, че разполага с доказателства, че локалните проруски сепаратисти в съглашателство с съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), службата главен правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), и частната военна компания "Вагнер " са минирали пандиза, който се обитава в казарми. След това са употребявали "запалимо вещество, което е довело до бързото разпространяване на огъня в помещението ".

Източникът на Асошиейтед прес, който се базира на класифицирана информация, чиято степен на дискретност неотдавна е била намалена, съобщи, че разследващите данни сочат, че съветски представители даже може да заложат преднамерено муниции за реактивните системи за залпов огън "Хаймарс " като доказателство, че американските системи са били употребявани от Украйна при нападението.

Очаква се Русия да предприеме тези дейности преди идването в Еленовка на самостоятелни проверяващи и публицисти, добавя източникът.

Украйна употребява ефикасно комплексите "Химарс ", които изстрелват ракети на приблизително разстояние и могат бързо да бъдат преместени, преди Русия да може отвърне на огъня им. Киев желае от Съединени американски щати още такива системи.

В сряда генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш заяви, че по искане на Русия и Украйна назначава задача за определяне на обстоятелствата и събитията към убийствата в пандиза. Той съобщи пред кореспонденти, че няма пълномощията да води престъпни следствия, само че има такива да назначава задачи за определяне на обстоятелствата и събитията.

Сред украинските военнопленници в пандиза в Донецка област имаше и бойци, пленени при рухването на Мариупол.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР