Русия ще произвежда ракети, забранени от вече недействащ договор за

...
Русия ще произвежда ракети, забранени от вече недействащ договор за
Коментари Харесай

Путин: Русия ще произвежда забранени по-рано ракети, но няма да ги разполага първа

Русия ще създава ракети, неразрешени от към този момент недействащ контракт за надзор на въоръженията, само че няма да ги разполага първа, сподели през днешния ден съветският президент Владимир Путин, представен от Ройтерс.

" Ние към този момент намерено декларирахме, че няма да разполагаме, откакто американците изпробваха такава ракета. Няма да разполагаме, само че несъмнено, ще произвеждаме такива ракети, в райони, където не се появяват ракетни системи американско произвеждане от сходен клас с наземно базиране ", сподели Путин на Източния стопански конгрес във Владивосток.

Той изрази паника от изказванията на Съединени американски щати за разполагане на ракети в Япония и Южна Корея. Според него сходно разполагане поражда опасност за забележителна част от територията на Русия.

" Ако те (американските ракети) бъдат ситуирани в Япония и Южна Корея, ние разбираме, че това ще бъде направено под претекст за справяне със опасността от Северна Корея, само че и за нас то основава избрани и основни проблеми. Защото тези ракетни системи евентуално ще покриват забележителна част от съветската територия, в това число в Далечния изток ", сподели Путин.

Японският министър-председател Шиндзо Абе съобщи, че Съединени американски щати не са предложили на Япония да разполагат на нейна територия американски ракетни комплекси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР