Русия ще продължи диалога със Съединените щати. Москва ще подготви

...
Русия ще продължи диалога със Съединените щати. Москва ще подготви
Коментари Харесай

Путин с предложение към САЩ, говори за нападение над Украйна

Русия ще продължи разговора със Съединените щати. Москва ще приготви оферти в региона на сигурността и ще ги съобщи на Вашингтон след няколко дни, разгласи съветският президент Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той приказва на взаимна конференция с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис след срещата им в Сочи през днешния ден - ден откакто организира видеоконферентен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън. Разговорът ми с Байдън бе открит и градивен и най-важното е, че има опция да продължим разговора, сподели Путин пред кореспонденти.

В същото време той отхвърли изказванията, че Русия възнамерява офанзива против Украйна, и ги дефинира като провокация. "Не може да не ни безпокои вероятността за допустимо приемане на Украйна в НАТО, съобщи Путин. Той се аргументира, че "от това, абсолютно, ще последва разполагане в (съседната на Русия страна) на съответните военни контингенти, бази и заплашващи ни оръжия ".

През последните десетилетия инфраструктурата на НАТО се приближава до границите на Русия, макар че тя доста пъти изрази опасения в тази връзка, регистрира Путин. "И в този момент ние виждаме комплекси за противоракетна защита в Полша и Румъния ", подсети той.

Путин акцентира, че НАТО води ясно изразена конфронтационна линия против Русия. Разширяването на Северноатлантическия съюз на изток, в това число с Украйна, е доста сензитивна тематика за сигурността на Русия, предизвести той. Путин заключи позицията си, че "Русия води външна политика за мир, само че има правото да пази своята сигурност ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР