Русия ще премести осем военни кораба, включително три корвети от

...
Русия ще премести осем военни кораба, включително три корвети от
Коментари Харесай

Лондон: Русия ще премести кораби с крилати ракети в Азовско море

Русия ще реалокира осем военни кораба, в това число три корвети от клас " Каракурт ", способни да изстрелват крилати ракети " Калибър ", в Азовско море, заяви Министерството на защитата на Обединеното кралство, представено от Би Би Си.

Военните кораби ще бъдат командвани от новосъздадения Азовски военноморски окръг на Русия с щаб в окупирания украински пристанищен град Мариупол, написа министерството в последния си обществен отчет с разследваща информация.

Съобщава се, че Русия е основала окръга, зависещ на Черноморския флот, на 1 юли.

Според министерството, новият окръг евентуално ще се концентрира върху логистични и контрапартизански задачи, което ще разреши на Черноморския флот да се концентрира върху ударни интервенции на далечни дистанции и да разшири военноморската си мощност в чужбина.

„ Азовско море е жизненоважна морска зона за Русия, тъй като свързва нейните вътрешни водни пътища с интернационалните морски пътища “, се споделя в отчета. „ В подтекста на войната той също по този начин предлага различен вид за доставяне на военните, в случай че сухопътните направления на Русия към Южна Украйна бъдат прекратени “.

В предходната си актуализация на разузнаването Министерството на защитата на Обединеното кралство написа, че Русия е предислоцирала своите военни елементи от стратегически съветски райони, с цел да противодейства на широкомащабната контраатака на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР