Русия ще подкрепи кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева

...
Русия ще подкрепи кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева
Коментари Харесай

Русия подкрепя Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Русия ще поддържа кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева за длъжността ръководещ шеф на Международния валутен фонд, се твърди в известие на уеб страницата на съветското министерство на финансите. В него се показва, че за първи път в 75-годишната история на фонда може да го оглави представител на страна, стопанската система на която спада към " формиращите се пазари ". Кристалина Георгиева е ослепителен посланик, всестранно квалифициран икономист и високопрофесионален финансист. В обстановка на възходящ протекционизъм в световната стопанска система нейният опит за решение на проблеми пред развиването ще бъде доста потребен, се споделя още в известието на министерството на финансите на Русия.

Според съветски медии вероятността за триумф на кандидатурата е огромна, защото Европейски Съюз, който я номинира, има квота от 44% от гласовете в МВФ, а на българката ще са задоволителни и 50% плюс един глас. Оптимизъм в този дух изрази и говорителка на немското министерство на финансите. Освен това Берлин не чака възрастта на Кристалина Георгиева да й попречи да заеме управителния пост. Въпреки че съгласно разпоредбите на Международния валутен фонд ръководещият шеф не би трябвало да е навършил 65 години.

" От Кристин към Кристалина " - с това заглавие сп. " Форчън " означи новината за избора на Кристалина Георгиева за претендент да оглави МВФ. " Нищо не е завършило. Кандидатурата й няма поддръжката на всички от Европейски Съюз и консенсусът беше измъкнат с форцепс. А това може да окуражи други кандидати да се включат ", споделя за Франс прес източник, непосредствен до полемиките.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР