Русия ще опита ново мащабно настъпление около 24 февруари, заяви

...
Русия ще опита ново мащабно настъпление около 24 февруари, заяви
Коментари Харесай

Русия се готви за мащабно настъпление на 24 февруари

Русия ще опита ново огромно нахлуване към 24 февруари, съобщи министърът на защитата на Украйна Алексей Резников. Доколкото руснаците харесват символиката, по този метод ще отбележат годишнината от нахлуването им в Украйна. 

Според оценките на украинското МО Русия мобилизирала към 500 000 бойци при публично оповестени 300 000. " Виждаме войската по границата и по наши оценки тя е доста по-голяма ", споделя Резникиво в изявление за френския тв канал BFMTV . Преди ден Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, предвижда, че Русия ще се опита да направи огромна офанзива от север, юг и изток, както го стори на 24 февруари м.г. Същите опасения имат и западните специалисти. 

Резников беше във Франция за покупката на спомагателни радари за Противовъздушна отбрана от типа MG-200, които доста усилват опциите на въоръжените сили по заличаване на крилати и балистични ракети, както и на дронове. 

По данни на украинското разузнаване президентът Путин е наредил Донбас да бъде високомерен до края на есента. 

Предупрежденията за идната офанзива са на фона на ескалацията в югоизточна Украйна - в региона на Донбас вървят яростни боеве, а тази нощ трима цивилни починаха от ракетен обстрел на жилищна постройка в Краматорск. 

" Единственият метод да се спре съветският тероризъм е да бъде надвит. С танкове, изтребители, ракети с огромен обсег ", написа в обществените мрежи по мотив офанзивата в Краматорск президентът Зеленски. 

Според секретаря Данилов най-тежките боеве предстоят, а идващите месеци ще са решаващи. Важното е, че украинската войска се употребява от доста по-голяма поддръжка от западните сътрудници спрямо година обратно. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР