Русия се бори с наводнения, които отнеха живота на най-малко

...
Русия се бори с наводнения, които отнеха живота на най-малко
Коментари Харесай

Петима загинаха при наводнения в Русия, горещата вълна в Европа продължава

Русия се бори с наводнения, които лишиха живота на минимум петима души. Други двама се търсят, съобщи bTV.

Над хиляда души са евакуирани от съображения за сигурност.

Миналата седмица Сибир беше ударен от циклон, който накара локалните реки да прелеят. Президентът Владимир Путин посети региона на връщане от срещата на Г-20.

Той подтикна избавителните екип и инженерите по инфраструктурата да ускорят работата си. По калкулации на съветската организация ТАСС, пътищата са понесли вреди за над 12 млн. $. А загубите за земеделието нахвърлят 4,5 милиона.
Кьолн, Германия

Междувременно горещата вълна в Европа продължава, макар че следва захлаждане.

В Германия беше подложен температурен връх от близо 39 градуса по Целзий, измерена в западната провинция Райнланд-Пфалц.

Във Франция, където в петък беше маркиран връх от близо 46 градуса, в южната част на страната, температурите спаднаха с десетина градуса в Париж и в северозапада.

В Испания над 700 бойци, стотици пожарникари и самолети-цистерни, хеликоптери и противопожарна техника вземат участие в потушаването на няколко пожара в централната и североизточната част на страната.

Дори в обичайна си неделна молитва папа Франциск загатна за жегите и сподели, че се моли за тези, които пострадаха най-вече от последствията от тази жега. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР