В текста на комюникето се казва, че Пекин и Москва

...
В текста на комюникето се казва, че Пекин и Москва
Коментари Харесай

Русия и Китай заявиха, че искат да бъде избегната ескалация в Украйна

В текста на официалното съобщение се споделя, че Пекин и Москва считат за належащо по-специално да се избегне всяко решение, което би могло " да способства за удължение на военните дейности и нова ескалация на спора " - дефиниция, която наподобява е ориентирана към европейците и американците, защото Кремъл непрекъснато повтаря, че точно западните оръжейни доставки за Украйна удължават войната.

В взаимното официално съобщение, в което се употребява допустим за Путин език, се показва също, че " трайното споразумяване на украинската рецесия " изисква съблюдаване на " правилото на сплотеност на сигурността " - разбиране, употребявано от Москва, с цел да оправдае нашествието си. Кремъл твърди, че доближаването сред Киев и Запада съставлява опасност за Москва и че сигурността на Украйна не може да бъде реализирана за сметка на тази на Русия.

Пекин и Москва също по този начин подчертаха смисъла на разговора за уреждането на спора. Русия съобщи, че е подготвена за договаряния единствено в случай че Украйна отстъпи петте области, за които Москва претендира и които окупира.

Пристигането на Путин беше предшествано в края на предишния месец от задача в Пекин на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, частично с цел да предизвести китайския първи посланик Ван И, че Китай не трява да задълбочава военната поддръжка за Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР