Продължават масовите протести в Армения: гражданите, излезли на улицата, искат

...
Продължават масовите протести в Армения: гражданите, излезли на улицата, искат
Коментари Харесай

Църквата - против Пашинян. До какво ще доведат неполитическите протести в Армения?

Продължават всеобщите митинги в Армения: жителите, излезли на улицата, желаят оставката на премиера Никол Пашинян, който съгласно тях намерено предава страната на Азербайджан.

Протестите започнаха след прехвърлянето на редица села и територии в региона на Тавуш към Баку. Създава се придвижването „ Тавуш в името на родината “, което бързо става национално, с десетки хиляди протестиращи на централния площад в Ереван.

В експертните среди битува мнението, че сегашните улични митинги няма да доведат до нищо, както не доведоха до нищо предходните през миналите три години и половина – откогато Пашинян съобщи Карабах през 2020 година Тези, които се придържат към тази позиция, са сигурни, че арменското население е просто изтощено и даже е изгубило пристрастеността си, както сърбите през 1999 година след загубата на Косово.

От своя страна опозиционните елити нямат нито огромна поддръжка, нито решимостта да вземат властта. Пашинян няма да си потегля, а силите за сигурност под негов надзор не се двоумят да употребяват мощ против стачкуващите.

Но сегашните митинги въпреки всичко се разграничават от предходните.



, изяснява пред Regnum Хайк Халатян, началник на Аналитичния център за стратегически проучвания и начинания (ACSSI).

Активното присъединяване на църквата, която десетилетия наред консолидира арменското общество, се изяснява с обстоятелството, че Пашинян в действителност докара страната до ръба - дейностите му заплашват както страната, по този начин и арменците като такива.

„ сподели пред IA Regnum един от участниците в митинга, водачът на придвижването „ Aзатагрум “ Мика Бадалян.

Методи се откриха

Арменското държавно управление схваща заплахата от протичащото се и по тази причина употребява всички налични осведомителни запаси, с цел да дискредитира протестното придвижване. Но това не е елементарно да се направи. Авторитетът на AAC затруднява персоналното нападане на главата на придвижването, архиепископ Баграт - или, както написа един проправителствен канал, " индивидът в расото ".

Те обаче към момента се пробват да създадат нещо. Използват се няколко схеми.

, те се пробват да придадат политически привкус на митинга. Твърди се, че зад изявленията стои някогашният президент на страната Роберт Кочарян. По този метод управляващите желаят да отхвърлен от митингите част от арменското население, което не желае да толерира „ сегашното “, само че и не е готово да го размени с „ някогашното “.

Всъщност нито Кочарян, нито политическата съпротива попадат измежду уредниците. Като цяло опозиционерите се държат безшумно в този момент. Да, депутатите оказват помощ на протестиращите - да вземем за пример на арестуваните от полицията, само че те също „, споделя Мика Бадалян. Лидерството на архиепископа не се оспорва и тъй като той се счита за краткотрайна фигура.

„, сигурен е Хайк Халатян.

, последователите на Пашинян търсят „ ръката на Москва “. Те настояват, че протестиращите са пета колона, настояща по разпореждане на Русия и опитваща се да върне Армения в съветската сфера на въздействие. Според Бадалян проправителствените запаси в действителност приравняват бранителите на арменската земя с сътрудниците на Кремъл. „ Кой е тогава Пашинян? - пита Мика.

Експертите на организацията означават, че поредните и дейни дейности на проправителствените запаси са довели до утежняване на облика на Русия в арменското общество. А протестиращите са за възобновяване на естествените съюзнически връзки с Русия, само че в това време по всевъзможен метод отхвърлят връзката си с Москва.

, проправителствените медии умишлено подценяват броя на протестиращите.

„ твърди ни Бадалян.

Поддръжниците на Пашинян приказват за 10-20 хиляди души.

Да се вдигнат хората от диваните

Броят на протестиращите в действителност е извънредно значим. От една страна наподобява, че има задоволително хора на улицата. От друга страна, Пашинян, за разлика от своя предходник Серж Саргсян, няма да си тръгне непринудено.

Следователно са нужни повече хора - и на доктрина те съществуват.

Днес в Армения има стотици хиляди съперници на настоящия министър председател. Но те към момента " спят ".

„ изяснява анализаторът Халатян.

В същото време извеждането на хората на улицата не е лесна задача: би трябвало да работите с тези, които имат ресурсите. Сега опозицията се пробва да сформира различно държавно управление, което да даде отговор на обществото на въпросите, които ще зародят след промяната на властта – в това число за мирния контракт с Азербайджан, демаркацията на границите и други

Очаква се това да помогне за разширение на протестната база и да обезсмисли пропагандните клишета на властта - да вземем за пример, че в случай че архиепископ Галстанян пристигна на власт, ще стартира война.

В същото време митингите може да изгубят инерция, което ще разочарова хората, които чакат решителни и даже радикални дейности от водачите на придвижването.

Превод: Европейски Съюз



Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52850 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед51401Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед71976Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29991Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20591Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78202„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед79100Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори </div
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР