Сайтът се нарича Какво прави Европа за мен и се

...
Сайтът се нарича Какво прави Европа за мен и се
Коментари Харесай

Какво прави ЕС за България: Регион по регион, милион по милион

Сайтът се назовава " Какво прави Европа за мен " и се концентрира върху позитивните образци за това какво прави Европейски Съюз за своите жители. Корупция, администрация, корист с власт - такива тематики нямат място тук. Защото задачата на уеб страницата е друга - да подреди значимата за обособения човек информация. Да забележим по какъв начин е издигнат.

" В моя район "

В първата категория, озаглавена " В моя район ", уеб сайтът демонстрира интерактивна карта на Европа, където всеки може да прегледа информацията за неговата страна и неговия район. В рубриката " Проекти " е изредено какво е финансирал Европейски Съюз в съответния район. В София да вземем за пример тече план за създаване на електробусни линии, като общият бюджет възлиза на 90 млн. лева с 85% финансиране от Европейски Съюз. А в Пловдив Европейски Съюз е обезпечил 6 млн. лева за един от значимите обекти в културно-историческото завещание на града - " Източната врата на Филипопол ". И още десетки и десетки образци.

" В моя живот "

Втората категория е озаглавена " В моя живот " и има за цел да покаже какво прави Европейски Съюз, с цел да усъвършенства и улесни делничния живот. В тази категория място намират общо 16 тематики, като да вземем за пример " Моето обучение ", " Моите пари ", " Моето свободно време ", " Моето здраве ", а зад всяка една от тематиките се крият голям брой къси информации от най-различни области - от налози и безработица, през просвета и екология, до миграция и превоз.

" На фокус "

Последната категория, озаглавена " На фокус ", съставлява пакет от разнообразни публикации, чието наличие се простира от помощта за Украйна и качеството на храните до поощряване на младите и битка с бедността.

Целия уебсайт можете да разгледате (на български език), а изборите за Европейски парламент ще се проведат в България на 9 юни.

 

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР