Русия ражда невероятни таланти когато става дума от нищо да се

...
Русия ражда невероятни таланти когато
става дума от нищо да се
Коментари Харесай

Хомяк – нито риба, нито рак! - видео

Русия ражда невероятни гении когато става дума от нищо да се направи нещо уникално и забавно. Проблемът е че дори гениални нещо стават единствено в единични бройки и в тази страна мъчно се подържа качество в крупно серийното производство.

Наскоро още един съветски Кулибин добави още едно създание в листата на интересните неща със своя Хомяк /Хамстер/ - едноверижен всъдеходен „ мотоциклет “, всъщност нито риба, нито рак, нещо като нищо на света.

Името на изобретателя е Едуард Лузянин и той е нарекъл машината си Хомяк поради външния й тип и способността му да преодолява всевъзможни терени. Освен това името подхожда и поради дребния габарит на машината. Интересното е че машината няма кормилна уредба, а единствено приятелки за които да се придържате към нея.

Най-често задавният въпрос към изобретателя е – Как се завива? И отговорът е – Никак! И въпреки всичко на по-меки повърхности - пясък, тресавище, сняг завиването става с преместване настрана на тежеста на ездача. По-трудно е на твърда повърхност, само че въпреки всичко има няколко масрафа – от запъване на крайник в нужната посока, до газ до дупка и преместване на тежеста когато машинката се изправя на „ задни крайници /крак “.

Задвижването е с автоматик, сходно на тези при моторните шейни. Като се има предвид, че отсътва окачване, трябва сериозно да се подготвите в областа на кръста. Налице е фар, малко място за съхранение на принадлежности и контейнер за гориво, който заради дребния си размер той се побира в задната част на машинката. Резервоарът побира 10 литра, разходът на гориво е 1 литър на час. За всеки случай има и аварийна петлитрова туба.



Технически "Хомяк " в действителност е прост и непридирчив. Двигателят е от китайски скутер, има ходов размер 150 см3, вариаторът също е от китайския скутер.
Двигателят е с електростартер, затова акумулаторът е 12 волтов. Въртящият момент се предава си помоща на верижна предавка от ИЖ. Гъсеницата е от снегохода "Буран ", трите двойки амортизиращи ролки също са от него.



Миниатюрния всъдеход има два багажника – по един начело и откъм гърба. Налице е и набор инструменти, под седалката е скрита малка секира и сгъваем трион. На резервоара са закрепени фар, компас и термос. Отстрани е прикрепено 15-метрово въже.

Максималната скорост на Хомяк е 43 км/ч. Но по думите на Едуард да се кара с нея не е много удобно. Оптималната скорост според изобретателя е 20 км/ч. Теглото на машинката е 85 кг и тя елементарно се побира в багажник на автомобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР