Русия продължава настъплението си в Донбас и обяви победа в

...
Русия продължава настъплението си в Донбас и обяви победа в
Коментари Харесай

Зеленски посочи единствения начин да се прекрати войната

Русия продължава настъплението си в Донбас и разгласи победа в борбата при металургичния комбинат Азовстал в Мариупол. Украинският водач Зеленски уточни, че завършек на войната е вероятен единствено посредством дипломация . Москва заяви, че е унищожила огромна пратка със западно въоръжение за Украйна. Американският президент Джо Байдън подписа закон за даване на военна помощ за Киев в размер на близо 40 милиарда $. Англия предложи Молдова да бъде екипирана по стандарти на НАТО против рисковете от съветска експанзия.

Русия разгласи за " изцяло освободени " Мариупол и металургичния цех откакто последните над 500 украински бойци напуснаха комплекса. През последните дни там се предадоха общо 2 439 бранители, отведени в територии под съветски надзор. Украйна желае замяна с съветски военнопленници.В Москва се чуват гласове бойците от полка Азов да бъдат оповестени за нацистки нарушители, които не подлежат на замяна. Окончателното рухване на Мариупол освобождава съветски войски за офанзивата в Донбас и дава на Русия сухопътен кулоар до окурипания Крим и надзор над Азовско море. За Украйна бранителите на Азовстал се трансфораха в национални герои и знак на съпротивата против съветската експанзия.Украинският президент Зеленски съобщи, че победа за Украйна ще бъде връщането на статуквото от 23-ти февруари преди началото съветската инвазия. Според него обаче изцяло решение на спора може да има единствено посредством дипломация.

Победата ще бъде сложна, с цената на кръв и извоювана в борба, само че най-после ще бъде реализирана с дипломация. Има неща, които не можем да доведем до край без да седнем на масата за договаряния. Така стоят нещата, тъй като ние желаеме да си върнем всичко, а Русия не желае да върне нищо.

Украинската телевизия излъчи записано изявление на Зеленски във връзка три години на президентския пост. До него е и брачната половинка му Олена - едвам втората им обществена демонстрация дружно от началото на войната. Украинският водач предложи публично съглашение със съюзническите страни за обезпечаване на съветски обезщетения за нанесените вреди по време на войната.

В ход е огромна съветска атака в Луганска област по посока градовете Северодонецк и Лисичанск. Москва заяви за нови ракетни удари по цели в Украйна.

Ракети Калибър с морско базиране унищожиха в региона на железопътна гара МАлин в Житомирска област огромна партида въоръжение и бойна техника, доставени от Съединените щати и европейски страни за украинската формация в Донбас. В региона на Одеса с ракети с въздушно базиране са унищожени хранилища за гориво за бронираната техника на украинските националисти, сподели Игор Конашенков, представител на МО на Русия.

Пентагонът съобщи, че нищо не удостоверява съветски изказвания за потребление на ново потомство лазерни оръжия в Украйна за събаряне на вражестки дронове. Шест милиарда $ от общо 40, в закона, подписан от Байдън в поддръжка на Украйна, са предопределени за придобиване на бронирана техника и подсилване на украинската противовъздушна защита.Русия разгласява през днешния ден цялостния лист на 963-ма американски гграждани със възбрана за влизане в страната. В Него са президентът Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилямс Бърнс, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР