Русия призова Великобритания да се извини, след като британската лаборатория,

...
Русия призова Великобритания да се извини, след като британската лаборатория,
Коментари Харесай

Русия към британците: Извинете се!

Русия прикани Англия да се извини, откакто английската лаборатория, анализирала веществото, употребявано против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия, призна, че няма доказателства то да е пристигнало от Русия, оповестиха международните организации.

„ Британският външен министър, който упрекна президента Путин, и английската министър-председателка ще би трябвало по един или различен метод да погледнат в очите сътрудниците си от Европейския съюз и да се извинят на Русия. Този патова обстановка стигна прекомерно надалеч “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По искане на Русия в Хага се привиква заседание на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО). Осъждайки антируската акция, президентът Владимир Путин изрази вяра срещата да даде опция да се постави точка на обвиняванията против Москва.

В началото на месец март някогашният съветски сътрудник и неговата 33-годишна щерка Юлия бяха отровени на английска земя. Британският министър председател Тереза Мей хвърли виновността върху Кремъл, които отхвърлиха. Инцидентът провокира дипломатическа рецесия сред Лондон и Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР