Русия прекратява участието си в зърнената сделка след днешния терористичен

...
Русия прекратява участието си в зърнената сделка след днешния терористичен
Коментари Харесай

Русия излиза от зърнената сделка

Русия приключва присъединяване си в зърнената договорка след днешния " терористичен атентат " в Севастопол. Това се показва в известие на съветското министерство на защитата. 

(Нищо, че Москва разгласи, че нищо не е потърпевшо, б.р.)

От Министерството на отбраната подчертават, че съветската страна прекратява присъединяване си в подписаните през лятото под егидата на Организация на обединените нации съглашения за експорт на зърно и селскостопанска продукция от украинските пристанища. По-рано от военното ведомство обвиниха Киев в терористично нахлуване против корабите на Черноморския флот и гражданските плавателни съдове в пристанището на Севастопол.

Говорителят на ведомството Игор Конашенков каза, че в офанзивата са били задействани девет безпилотни летателни апарата и седем самостоятелни морски безпилотни апарата. Той добави, че всичките са били унищожени и че на съветския миночистач “Иван Голубец ” са били нанесени незначителни вреди. 

По думите на Конашенков в подготовката на нападението са взели участие английски експерти, които са обучавали военнослужещите от украинския 73-ти специфичен център за морски интервенции.

Според него същото поделение носи отговорност за взривяването на газопроводите “Северен поток 1 ” и “Северен поток 2 ” на 26 септември. 

По-рано през деня Великобритания отвърна внезапно на съветските обвинявания. От Министерството на защитата показаха, че Русия е направила „ погрешни изказвания от героичен мащаб, с цел да отвлече вниманието от " пагубния ход на противозаконното навлизане в Украйна ". Тази измислена история приказва доста повече за разногласията в самото съветско държавно управление, в сравнение с за дейностите на Запада, допълват от министерството.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР