Дронове, изстреляни от украинската армия през нощта, удариха две нефтохранилища

...
Дронове, изстреляни от украинската армия през нощта, удариха две нефтохранилища
Коментари Харесай

Украйна: Поразихме две нефтохранилища на Роснефт

Дронове, изстреляни от украинската войска през нощта, удариха две нефтохранилища на петролната компания „ Роснефт “ в Смоленска област в Русия, заяви източник от украинското разузнаване, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според източника в изумените нефтохранилища са съхранявани 26 000 кубични метра гориво. Ударът е предизвикал пожар, който е наложил евакуация на личния състав.

" Украинската войска продължава дейно да унищожава военна инфраструктура и логистика, които обезпечават гориво на съветската войска в Украйна ", сподели източникът. " Тези нефтохранилища са и остават наши безусловно законни цели ", добави той.

По-рано съветските локални управляващи оповестиха, че са избухнали пожари вследствие на офанзива с дрон.

Спешните служби са били на място, като някои от жителите са евакуирани от елементи от Липецк в югозападна Русия, откакто дрон паднал в промишлен парк.

Няма потърпевши при нападението, заяви в канала си в „ Телеграм “ губернаторът на Смоленска област Василий Анохин.

По време на третата година от пълномащабната съветска инвазия, Украйна се концентрира върху офанзивите с дронове с огромен обхват против съветски петролни и енергийни обекти.

Киев счита петролните рафинерии за законни цели, макар апелите от съдружниците си да спре ударите, с цел да избегне съветски отговори и повишение на цените на петрола в световен мащаб.

Според калкулации на Ройтерс към края на март към 14% от потенциала на Русия за първична преправка на нефт е бил отстранен от офанзивите на украинските дронове.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР