Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с

...
Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с
Коментари Харесай

Служител на украинското разузнаване: Може и да се наложи да преговаряме с Русия

Украйна в някакъв миг ще би трябвало да стартира договаряния с Русия, с цел да постави завършек на продължаващата повече от две години война, съобщи почитан чиновник на украинското разузнаване в изявление за сп. " Икономист ", представено от Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Володимир Зеленски нееднократно е изключвал договаряния с Кремъл, а указът, който той издаде, откакто Русия публично анексира четири украински района през 2022 година, дефинира договарянията като " невъзможни ", отбелязва Ройтерс.

Но генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР), съобщи пред списание " Икономист ", че в последна сметка ще се наложи да се водят диалози, какъвто е казусът с всяка война.

Генерал Скибицки споделя, че не вижда метод Украйна да завоюва войната единствено на бойното поле.

" Дори и да успее да изтласка съветските сили назад към границите - все по-далечна вероятност - това няма да постави завършек на войната ", цитира го списанието. " Такива войни могат да приключат единствено с контракти ", сподели той.

В момента и двете страни се надпреварват за " най-благоприятната позиция " преди евентуалните договаряния. Но смислени договаряния могат да стартират най-рано през втората половина на 2025 година, допуска Скибицки.

Зеленски и други публични лица обявиха, че Русия не е поканена на " срещата на върха за мир ", планувана за Швейцария през юни, защото няма гаранции, че Москва ще договаря добросъвестно.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба сякаш повтори мислите на Скибицки в настрана изявление за списание " Форин Полици " тази седмица, като съобщи, че задачата на срещата на върха през юни е " да сплоти страните, които споделят правила и подходи, на които ще се основават по-нататъшните им дейности ". " След това може да се реализира връзка с Русия и тя да бъде част от диалозите. Защото сте прави: в последна сметка не можете да сложите завършек на войната без двете страни ", добави той.

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени съветски представители настояват, че Украйна блокира всеки опит за споразумяване на спора.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР