Русия прехвърля войски от Северна към Източна Украйна, за да

...
Русия прехвърля войски от Северна към Източна Украйна, за да
Коментари Харесай

Русия иска да обкръжи украинските сили на изток

Русия трансферира войски от Северна към Източна Украйна, с цел да се опита да обкръжи украинските сили в региона на провъзгласените от сепаратистите в Донецка и Луганска област " републики ", сподели през днешния ден Олексий Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Арестович обърна внимание, че Русия е оставила военни елементи покрай столицата Киев, с цел да бъде принудена украинската войска също да остави свои бойци там. След мирните договаряния през вчерашния ден в Истанбул Русия даде обещание да понижи своята " военна активност " в Украйна в региона на столицата Киев и северния град Чернигов. Преди няколко дни, в петък, тя обаче сподели, че източният район Донбас ще бъде приоритет на нейната " специфична военна интервенция " в прилежащата страна.

" За момента, за жалост не може да установяваме руснаците да понижават интензивността на военните дейности в посока Киев и Чернигов ", сподели през днешния ден съветникът в украинското министерство на вътрешните работи Вадим Денисенко, представен от Франс прес. Той означи, че някои съветски военни елементи идват от територията на прилежаща Беларус. " Това наподобява на ротация... повече, в сравнение с пауза във военните дейности ", допусна Денисенко. Той добави, че няколко съветски ракети са били свалени от украинската противовъздушна защита над Киев тази нощ.

Украйна усъвършенства преговорната си позиция след началото на съветската инвазия на 24 февруари, сподели още Олексий Арестович. Страната е съгласна на безпристрастен статут, само че към този момент желае външни гаранции за своята сигурност, отбелязва Ройтерс. В Мариупол се водят тежки боеве и съветските сили към този момент превзеха половината от града, съобщи съветникът на Зеленски. Стратегическото украинско пристанище на Азовско море е съществена цел на съветската военна атака в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР