Русия предупреди този понеделник, че доставките на изтребители F-16 за

...
Русия предупреди този понеделник, че доставките на изтребители F-16 за
Коментари Харесай

Русия: Самолетите F-16, които ще получи Украйна, биха могли да са с ядрени бойни глави

Русия предизвести този понеделник, че доставките на изтребители F-16 за Украйна ще бъдат възприети от Кремъл като провокация от страна на Съединени американски щати и НАТО, без значение дали са годни или не да носят нуклеарни бойни глави.

„ Без значение какви модификации са направени по тези самолети, които ще бъдат предадени [на Украйна], виждаме ги като носители на нуклеарни бойни глави и намираме сходна стъпка от Съединени американски щати и НАТО като целенасочена провокация “, обявиха в официално съобщение от съветското Министерство на външните работи.

От Москва припомниха, че в продължение на дълги години изтребителите F-16 са били известни с това, че са изпълнявали взаимни учения с нуклеарно оръжие в границите на НАТО.

Очаква се в най-скоро време на бойното поле в Украйна да се появят многоцелеви изтребители F-16, които са американско произвеждане. Не е за занемаряване фактът, че тези самолети могат да бъдат снабдени както с нуклеарни, по този начин и с неядрени оръжия, допълниха още от Министерството на външните работи на Русия.

Сред страните, които към този момент дадоха „ зелена светлина “ за изпращането на F-16, са Дания, Белгия, Нидерландия и Норвегия.

В друго свое публично изказване Москва осъди западната поддръжка за Украйна и като цяло намесата на Запада в спора, напомня 20minutos.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР