Русия предприе най-масираната атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна от

...
Русия предприе най-масираната атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна от
Коментари Харесай

Русия масирано се прицели в енергийната инфраструктура на Украйна

Русия предприе най-масираната офанзива против енергийната инфраструктура на Украйна от началото на войната. Военновъздушни сили на Украйна са свалили 92 от 151 ракети и безпилотни самолети, изстреляни от Москва при нападенията тази нощ.

Украинският вътрешен министър Игор Клименко добави, че при нападението са починали минимум 2 души и са били ранени 14 . Други трима са оповестени за изчезнали.

Държавната хидроенергийна компания на Украйна заяви, че съветски удар е поразил най-големия украински язовир - " ДнипроХЕС " в Запорожка област, само че добави, че няма заплаха от разкъсване на стената. Енергийна инфраструктура в други области на страната също е била наранена.

Взривове е имало в Харков, което е довело до отчасти прекъсване на тока, ракетни удари са били ориентирани и към южния град Запорожие.
Цялата противовъздушна защита, предоставена на Украйна, изключително от европейските страни, пази живота на хората в нашите градове и села. Но съществуващите системи за Противовъздушна отбрана не са задоволителни, с цел да защитят цялата ни територия от съветския гнет. Не става въпрос за стотици системи, а за постижима численост за отбрана на цялата ни територия.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Президентът Зеленски прикани съдружниците да дават повече системи за противовъздушна защита.

Украински специалисти считат, че скорошната пауза във въздушните удари е обвързвана с изборите в Русия, както и с неналичието на муниции във въздуха , и чакат в този момент нападенията да зачестят.

А Русия разгласи нарастване на производството на тежки бомби. Те са от серията свободно падащи бомби, основани през 50-те години на предишния век. Напоследък съветските въздушно-космически сили оборудват такива бомби с комплекти „ крила и насочващи системи “, които ги вършат по-ефективни и с по-голям обхват.

Украйна счита, че съветско сухопътна атака не е изключена. В региона на Харков се правят инженерни действия по укрепването на втора отбранителна линия при положение на съветска офанзива. Работата по окопите и бункерите би трябвало да завърши до месец и половина. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР