Русия потвърди за . Говорителят на Министерство на отбраната Игор Конашенков

...
Русия потвърди за .
Говорителят на Министерство на отбраната Игор Конашенков
Коментари Харесай

Русия потвърди за ракетните удари по Лвов

Русия удостовери за .

Говорителят на Министерство на защитата Игор Конашенков съобщи на постоянния си утринен брифинг, че военните са употребявали прецизни оръжия.

" На 26 март високоточни въздушни оръжия с огромен обхват унищожиха огромна горивна база край град Лвов, която осигуряваше гориво за украинските войски в западните региони на Украйна, както и край Киев ", сподели Конашенков, представен от Новости.

Атаката по Лвов е емблематична, защото съответствува по време и с визитата на американския президент Джо Байдън в Полша.
 Байдън: Путин би трябвало да бъде отхвърлен от власт
Байдън: Путин би трябвало да бъде отхвърлен от власт

В остра тирада от Полша и след среща с украински министри

Освен това Игор Конашенков съобщи и че Русия нанася удари и по склад за ракети и оръжие на 30 км от Киев .

Той регистрира и че съветските военни не престават настъплението си в Украйна; свалили са 18 украински безпилотни самолета за една нощ, а общо от началото на " специфичната интервенция " са унищожени 289 безпилотни летателни апарата, 1656 танка и други бронирани бойни машини, 169 ракетни установки, 684 полеви артилерийски установки и минохвъргачки.

Русия е почнала да унищожава украинските хранилища и доставки на нефт и храни , съобщи и Вадим Денисенко, консултант на украинския министър на вътрешните работи. Той сподели също, че Русия е почнала да изтегля нови войски към украинската граница, което може да значи, че следва нов опит на съветската войска да навлезе надълбоко в украинска територия.

Тази заран Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна разгласява фотоси на пожарникари, които работят в петролната база край Лвов. По предварителни данни петима души са били ранени вследствие на ракетните офанзиви. Западният украински град към момента се смята за безвредно място, защото до този миг не е бил под обстрела на съветски ракети, като се изключи удара по преди две седмици .

В града и покрайнините му са се стекли доста бежанци от останалата част от страната, а гарата съставлява главно хранилище за напредване на бежанци към Полша.
 35 починали и над 130 са ранени на 10 км. от полско-украинската граница
35 починали и над 130 са ранени на 10 км. от полско-украинската граница

Лвов е един от главните пунктове за доставка на филантропична и военна помощ на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР