Русия поднови обстрела на украинската столица Киев и на втория

...
Русия поднови обстрела на украинската столица Киев и на втория
Коментари Харесай

Войната днес: Русия пак обстрелва Киев и Харков

Русия възобнови обстрела на украинската столица Киев и на втория по величина град Харков, откъдето войските ѝ бяха изгонени през май, предават украинските и международните медии.

Руски ракети поразиха през вчерашния ден Киев за първи път от повече от месец, написа през днешния ден английският в. " Таймс ".

Най-интензивните бойни дейности не престават в Донбас. Украинските сили отвоюваха част от Северодонецк в Луганска област, от който руснаците бяха завладяли над 70 на 100 предходната седмица, само че контранастъплението им спря.

Продължава съветската атака в прилежащата Донецка област. Тук под обстрел са Авдеевка, Славянск, Дружковка, Ню Йорк (има такова украинско село - б.р.), Бахмут, Краматорск.

“Боевете минават задоволително динамично”, написа в Телеграм шефът на Луганска област Серхий Хайдай. “На нашите бранители се удаде за известно време да преминат в контранастъпление, те освободиха съвсем половината от града. Но в този момент обстановката за нас се утежни. Украинските военни управляват промишлената зона на града”.

Превземането на Северодонецк би подсигурило контрола върху Луганска област на съветските сили и на проруските сепаратисти, които владеят и огромна част от прилежащата Донецка област, разяснява през днешния ден " Ню Йорк таймс ". Неспособността на съветските сили и на съдружниците им бързо да завладяват територии и уязвимостта, която демонстрират те в конфликтите с украинските бойци, демонстрират, че военните дейности не се развиват според упованията на Москва, акцентира американското издание.

Според формалната украинска организация “Укринформ” се утежнява ситуацията на популацията на окупираната от Русия Херсонска област, която граничи на юг с анексирания от Москва Крим.

Няма мобилна и интернет връзка, липсват храни и медикаменти както и пари в послание. В местата, които са завладели, съветските сили нормално слагат сътрудничещи с тях локални администрация и се пробват да вкарат съветското законодателство и валута, рублата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР