Русия подготвя мащабна атака в Южна Украйна, твърди Киев. Това

...
Русия подготвя мащабна атака в Южна Украйна, твърди Киев. Това
Коментари Харесай

Киев: Русия подготвя мащабна атака в Южна Украйна

Русия приготвя огромна офанзива в Южна Украйна, твърди Киев. Това се случва след сполучливата контраатака в Херсонска област, при която украинците обявиха, че са си върнали 53 обитаеми места.

Москва се готви да нападна Кривой Рог - града, в който е израснал президентът Володимир Зеленски.

Русия концентира напъните си в региона на Донецк, откакто завладя Луганск, само че продължава да нападна и в други региони. Откриване на следващ нов фронт би могло да промени салдото във военните дейности.

Най-голямата атомна електроцентрала в Европа, Запорожие, сега окупирана от Русия, е " изцяло отвън надзор ", твърди ръководителят на нуклеарната организация на Организация на обединените нации.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен упрекна Русия, че употребява централата, като военна база за осъществяване на офанзиви против украинските сили.

Украински публични лица споделиха, че руснаците разполагат войски и складират военна техника на територията на електроцентралата на река Днепър, Южна Украйна. Глобалната сигурност беше измежду акцентите в среднощното послание на президента Зеленски.

" Тези дни в новините и в обществените мрежи се появяват репортажи за конфликтни точки и закани на доста места. Първо - Балканите, по-късно Тайван, в този момент може би и Кавказ. Тези обстановки наподобяват разнообразни, сплотява ги обаче един фактор - световната архитектура за сигурността не работи. Ако работеше - тези спорове нямаше да съществуват. И точно на това Украйна обръща внимание, и освен през последните 161 дни от началото на пълномащабната война, а от години ", сподели Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР