Русия планира да създаде пункт за материално-техническо обезпечение на Военноморския

...
Русия планира да създаде пункт за материално-техническо обезпечение на Военноморския
Коментари Харесай

Русия прави военна база в Судан

Русия възнамерява да сътвори пункт за материално-техническо поръчителство на Военноморския си флот (ВМС ) в Судан в границите на битката за въздействие в Червено море със Запада, страните от Персийския залив и Китай, заяви The Times.

Проектът на съглашение, който съветското държавно управление ще показа на президента Владимир Путин , планува основаването на пункт в Порт Судан, където страната да може да размести четири кораба, в това число тези с атомна електроцентрала, и не повече от 300 военнослужещи. Освен това, според плана, Русия ще достави гратис на Судан военно съоръжение за противовъздушната защита на пункта въз основата на Военноморски сили на тази страна в Порт Судан.
 Русия изпрати над 1000 военни в Нагорни Карабах
Русия изпрати над 1000 военни в Нагорни Карабах

През последните три дни

Очаква се също по този начин, че логистичният център ще разреши на страната да ускори наличието си в Африка и да следи военни кораби, в това число американски, преминаващи през Червено море и Суецкия канал по пътя сред Средиземно и Арабско море. Според някогашния шеф на Генералния щаб на съветския флот Виктор Кравченко съветските кораби постоянно попадат в Червено море и точката ще им обезпечи място за зареждане с гориво и ремонт. И с течение на времето, допуска пенсионираният адмирал, той може да се трансформира в пълноценна база.

Судан е вторият по величина вносител на съветско оръжие в Африка след Алжир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР