Русия оценява решението на България да изгони двама руски дипломати

...
Русия оценява решението на България да изгони двама руски дипломати
Коментари Харесай

Според Русия изгонването на дипломатите от София е явна провокация

" Русия прави оценка решението на България да изгони двама съветски дипломати като очевидна провокация и си резервира правото на ответни ограничения ", това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Вчера външно министерство разгласи двама дипломати за личност нон грата и им даде период от 48 часа да изоставен страната.

Връчването на нотата последва почналото следствие по обвиняване в шпионаж по отношение на бригаден военачалник Валентин Цанков.

" Смятаме, че тази стъпка, подхваната от публична София в навечерието на свещената за общата ни история дата - годишнината от освобождението на България от османско робство вследствие на Руско-турската война от 1877-1878 година - е просто откровена провокация. Руската страна си резервира правото да предприеме ответни дейности ", съобщи Захарова пред публицисти.

Пред телевизионния канал " Русия 24 " посланикът на РФ в България Елеонора Митрофанова също разяснява нотата на българското външно министерство, като обаче съобщи, че не изключва опцията за експулсиране на съветски дипломати и от други европейски страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР