Русия отправи нов ултиматум към украинските бойци в Мариупол, които

...
Русия отправи нов ултиматум към украинските бойци в Мариупол, които
Коментари Харесай

Русия с нов ултиматум към бойците в Азовстал

Русия насочи нов ултиматум към украинските бойци в Мариупол, които се отбраняват в металургичния комплекс Азовстал.

Москва е сложила период до 14 ч. през днешния ден те да се предадат, като твърди, че всички, които го създадат, ще бъдат пощадени. Никой не се възползва от предходния ултиматум. В подземията на комплекса се укриват стотици цивилни, а съветските елементи нанасят удари с противобункерни бомби.

Руската страна е подготвена в сряда, 20 април, още веднъж да разгласи краткотрайно преустановяване на огъня, с цел да могат бойците от националистическите батальони и задграничните наемници да сложат оръжие и да се предадат, съобщи генерал-полковник Михаил Мизинцев от Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев упрекна украинските управляващи, че не се грижат за спасяването на своите военнослужещи и демонстрират " цялостна безнаказаност за планувания скръбен излаз от съпротивата в останалото огнище Мариупол ", оповестява ТАСС.

Мизинцев даде гаранции от името на Руската федерация, че всички, които се предадат, ще запазят живота си и ще им бъде оказана здравна помощ.

По думите му Русия към този момент е удостоверила хуманното си отношение към военнопленниците и подсигурява спазването на Женевските конвенции за отнасяне на военнопленници.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР