Русия остана без титла в художествената гимнастика за първи път

...
Русия остана без титла в художествената гимнастика за първи път
Коментари Харесай

Русия бясна! Не може да преживее загубата си от България

Русия остана без купа в художествената гимнастика за първи път от Атланта 1996. Златото в самостоятелния многобой завоюва Линой Ашрам от Израел, а през днешния ден ансамбълът ни детронира рускините и се изкачи на най-високото ходило на почетната стълбичка.

Това докара до гневни реакции в Русия, която не можа да понесе загубата си. " Обидно ", написаха водещите спортни медии в Русия. Други заговориха несигурно за съдийска неточност. Но успеха на златните ни грации бе толкоз безапелационна и с толкоз огромна разлика пред съветските, че никой не посмя намерено да оспори първото им място.

" Българките поведоха решително след осъществяването на пет топки, като направиха разлика от 1,350 точки, а след трите обръча и две бухалки задълбочиха преимуществото си ", написа sports.ru, представени от gong.bg.

Междувременно ръководителят на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова разяснява сребърния орден на ансамбъла в художествената гимнастика.

" Всички прелестно схванаха, че това би трябвало да се случи, с цел да може хегемонията на Русия да бъде спряна. Това беше директна задача. Победихме България на Европейското състезание. Трябва да се написа не на интернационалната федерация, а непосредствено на Томас Бах ", бяха думите на Винер след надпреварата пред съветските медии.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разяснява малко и ясно случая: „ След дългата надмощие на Русия - обикновено е да го претърпяват тежко ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР