Русия обяви за международно издирване украинския президент Володимир Зеленски, без

...
Русия обяви за международно издирване украинския президент Володимир Зеленски, без
Коментари Харесай

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Русия разгласи за интернационално търсене украинския президент Володимир Зеленски, без да оповестява аргументите за това, излиза наяве от известие на съветското министерство на вътрешните работи

Зеленски се търси " по член от Наказателния кодекс ", само че без да са посочени повече детайлности.

От февруари 2022 година Русия води война против Украйна, която показва като битка против " нацисткия режим " в Киев, напомня организация „ Франс прес “

За преследването на чужденци дава отговор специфичният отдел за " денацификация " към Следствения комитет на Русия. Той е основан през есента на 2020 г, с цел да проверява закононарушения, свързани с " реабилитацията на нацизма " и " пренаписването на историята ". Същинската му работа обаче стартира след началото на войната в Украйна, когато се появява и първото дело против украински публицист.

В листата на съветските управляващи има трима някогашни министри на защитата на Украйна, двама някогашни главнокомандващи на въоръжените сили, някогашни депутати, държавни чиновници, даже фермер, които е записал видеообръщение към Володомир Зеленски. Другата група търсени са така наречен задгранични наемници.

През февруари премиерътна Естония също беше оповестена за търсене във вторник от съветските управляващи след " формирано наказателно произвеждане ".

Според съветската държавна осведомителна организация ТАСС Калас и държавният секретар на Естония Таймар Петеркоп са търсени по дело за " унищожаването и повреждането на монументи на руските воини ".

Делото е формирано през септември предходната година, когато като задочно обвинени са привлечени над 170 чужденци, измежду които жители на Латвия, Литва, Естония, Полша и Украйна.

Расте и броят на делата против източноевропейски политици, свързани с демонтажа на паметните от времето на Съветския съюз.

В листата с търсени от Русия има и българи, в това число проверяващия публицист Христо Грозев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР