Русия обвини днес Азербайджан, че е нарушил споразумението за прекратяване

...
Русия обвини днес Азербайджан, че е нарушил споразумението за прекратяване
Коментари Харесай

Русия обвини Азербайджан, че е нарушил примирието в Нагорни Карабах

Русия упрекна през днешния ден Азербайджан, че е нарушил съглашението за преустановяване на огъня с Армения, подписано след войната в Нагорни Карабах през 2020 година, съобщи Франс прес.

" Между 24 и 25 март въоръжените сили на Азербайджан нарушиха тристранното съглашение на водачите на Русия, Азербайджан и Армения, като навлязоха в зоната, за която дава отговор съветският мироопазващ контингент в Нагорни Карабах ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Според министерството азербайджанските сили са открили бдителен пост и са нанесли четири удара с безпилотни самолети вид " Байрактар " по покрай местността Фарух.

" Руското командване на мироопазващия контингент подхваща стъпки за споразумяване на обстановката (...) на азербайджанската страна е изпратен апел за евакуиране на войските ", добави той.

Споразумението от 9 ноември 2020 година, подписано от съветския президент Владимир Путин и водачите на Армения Никол Пашинян и на Азербайджан Илхам Алиев, постави завършек на траялия шест седмици яростен спор сред Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР