Русия обмисля възможността за ускоряване изграждането на газопровода до Китай

...
Русия обмисля възможността за ускоряване изграждането на газопровода до Китай
Коментари Харесай

Русия ускорява строителството на Силата на Сибир 2

Русия обмисля опцията за ускорение построяването на газопровода до Китай " Силата на Сибир 2 " , оповестява " Интерфакс ".

Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на откриването на среща за осъществяването на плана за полутечен природен газ в Мурманск.

" Предвид положителните вероятности за разширение на съдействието с другарски страни, ние обмисляме опцията за ускорение на построяването на Далечния източен маршрут, както и на газопровода " Силата на Сибир 2 ".

Договорът, подписан от " Газпром " през февруари 2022 г.  планува доставка на до 10 милиарда кубически метра годишно за Китай в продължение на най-малко 25 години. Правителствата на двете страни подписаха и междуправителствено съглашение, което главно урежда построяването на трансграничен газопровод през река Усури.

Маршрутът на " Силата на Сибир 2 " планува доставка на до 50 милиарда кубически метра газ годишно за КНР през територията на Монголия.

Те са от ресурсите на Западен Сибир. Договорът за това трасе към момента не е подписан.

Припомня се, че доставките на съветски газ за Китай започнаха през 2019 година посредством тръбопровода " Силата на Сибир " . За 2023 година контрактуваният размер е 22 милиарда кубически метра. м.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР