Русия няма да бъде представена на следващата Мюнхенска конференция по

...
Русия няма да бъде представена на следващата Мюнхенска конференция по
Коментари Харесай

Русия няма да участва в Мюнхенската конференция по сигурността

Русия няма да бъде показана на идната Мюнхенска конференция по сигурността, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова.

„ По разнообразни аргументи съветските публични лица няма да вземат участие в идната среща на Мюнхенската конференция по политиката за сигурност на 18-20 февруари тази година “, сподели тя по време на брифинг.

По думите на дипломата, през последните години това събитие от ден на ден се трансформира в " трансатлантически конгрес ", губейки своята инклузивност и обективност.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели по-рано, че Владимир Путин не възнамерява да взе участие в конференцията тази година.

Мюнхенската конференция по сигурността е неофициален спорен конгрес, който разисква настоящи политически въпроси, свързани с салдото на силите в интернационалните връзки, укрепването на системата на интернационалното право и демократичния международен ред.

Провежда се всяка година в Bayerischer Hof. Комюникета и съглашения в Мюнхен не се подписват, само че освен това конференцията остава значима и релативно неутрална площадка и място за полемики за политици и дипломати от международна класа.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР