Русия не трябва да затваря посолството на САЩ въпреки кризата,

...
Русия не трябва да затваря посолството на САЩ въпреки кризата,
Коментари Харесай

САЩ: Не затваряйте посолството ни в Москва

Русия не би трябвало да затваря посолството на Съединени американски щати макар рецесията, провокирана от войната в Украйна, тъй като двете най-големи нуклеарни сили в света би трябвало да продължат да си споделят, сподели в понеделник посланикът на Съединени американски щати в Москва, представен от Ройтерс.

Президентът, Владимир Путин, дефинира нахлуването в Украйна като повратна точка в съветската история: протест против хегемонията на Съединените щати, които съгласно шефа на Кремъл са унижили Русия след рухването на Съветския съюз през 1991 година

В очевиден опит да изпрати обръщение до Кремъл, Джон Дж. Съливан, дипломат на Съединени американски щати, назначен от президента Доналд Тръмп, сподели пред съветската държавна организация ТАСС, че Вашингтон и Москва не би трябвало просто да прекъсват дипломатическите връзки.

„ Трябва да запазим способността да приказваме между тях “, сподели Съливан в изявление за ТАСС.

Въпреки рецесиите, шпионски кавги и ръба на Студената война, връзките сред Москва и Вашингтон не са прекъсвани откогато Съединените щати откриха връзки със Съветския съюз през 1933 година

„ Доколкото разбирам, съветското държавно управление загатна разновидността за спиране на дипломатическите връзки “, сподели той. „ Не можем просто да прекъснем дипломатическите връзки и да спрем да си приказваме между тях. "

„ Единствената причина, заради която мога да се сетя, че Съединените щати могат да бъдат принудени да затворят своето посолство, е, в случай че стане рисково да продължи работата си “, сподели Съливан.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР