Русия не може да спечели тази война, разходите ѝ са

...
Русия не може да спечели тази война, разходите ѝ са
Коментари Харесай

Доц. Станчев: Подготовката за войната в Украйна е от 2007 година

Русия не може да завоюва тази война, разноските ѝ са 12 пъти по-малко от тези на страните членки на НАТО и 18 пъти по-малко от тези на Китай. Тактиката на Русия е опустошение и изчакване да се разпадне груповия Запад. Това сподели в ефира на NOVA икономистът доцент Красен Станчев.

По думите му подготовката за войната в Украйна е от 2007 година " Имаше 1118 заявки на компании, че ще изоставен Русия, само че в действителност са напуснали малко повече от половината. Това е по този начин поради калкулацията на загубите им. Увеличнието на стокооборота сред Армения и Казахстан за ЕС се равнява на нараствания търговски оборот с експорт от тези страни за Русия ", разяснява той.

" Между оповестяването и налагането на санкциите има интервал на увеличение на търговията с Европейски Съюз по разнообразни канали, незадължително директно. Има и механически проблеми - европейският вид на SWIFT няма рубрика " генезис на парите ", тъй че през швейцарски сметки са осъществени разплащания на съветски активи за сред 5 и 10 милиарда $ ", уточни Станчев. 

Според него ударът за Европа от налагането на глобите идва от бумеранговия резултат. " Войната в Украйна е доста друга от всички останали - Русия може да победи, да се замрази спора или Украйна да победи. Военната, фискалната и филантропичната помощи са единствения метод да се предотвратят нови войни ", счита той.

Икономистът показа, че не мисли, че ще има ротационно, а по-скоро щафетно държавно управление сред ГЕРБ и Политическа партия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР