Русия не може да гарантира нищо относно съдбата на американските

...
Русия не може да гарантира нищо относно съдбата на американските
Коментари Харесай

Кремъл: Не можем да гарантираме нищо за пленените американци

Русия " не може да подсигурява нищо " по отношение на ориста на американските жители, които са воювали на страната на Украйна и са били пленени. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков като добави, че наредбите на Женевските конвенции не се отнасят за тях, заяви " Интерфакс ".

„ Не мога да подсигурявам нищо, зависи от следствието “, сподели Песков на въпрос дали пандизчиите ги грозят смъртни присъди.

По думите му хванатите американци нямат нищо общо с въоръжените сили на Украйна и затова не попадат под закрилата на Женевските конвенции. „ Ще има съд и ще има правосъдно решение... Те са взели участие в обстрела на нашите военни, заплашвали са живота им и би трябвало да понесат отговорност за осъществените закононарушения “, сподели прессекретарят на Кремъл.

Миналата седмица представител на Държавния департамент съобщи, че Съединени американски щати разполагат с информация за трима американски доброволци, изчезнали по време на боевете в Украйна. Той добави, че от ведомството поддържат връзка с роднините на двама американци - 39-годишният Александър Дрюке и 27-годишният Анди Гюн, които бяха хванати в Харковска област.
ТЕМА преди 2 часа 424 преди 12 часа 2009 преди 15 часа 2528
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР