Русия настоява САЩ да спрат да избягват задълженията си за

...
Русия настоява САЩ да спрат да избягват задълженията си за
Коментари Харесай

Русия призова САЩ да ликвидира химическото си оръжие

Русия упорства Съединени американски щати да спрат да заобикалят отговорностите си за унищожаване на химическите оръжия и да не се намесват в работите на други страни, заяви посолството във Вашингтон.

Коментарът на дипломатическата задача беше оповестен в отговор на последните обвинявания на Държавния департамент на Съединени американски щати, свързани с хипотетичното потребление на химически оръжия против блогъра Алексей Навални.

„ Твърденията, че Русия сякаш има химически оръжия, са погрешни. Вашингтон е добре осведомен, че през 2017 година страната ни изцяло ликвидира националните ресурси от бойни химически отровни субстанции. Този факт е публично доказан от Организацията за възбрана на химическите оръжия “, споделиха от посолството в своя акаунт в Telegram.

Дипломатическата задача напомни, че точно Съединени американски щати остават единствената страна, която към момента не се е освободила от химическия си боеприпас. „ Призоваваме Вашингтон да спре да заобикаля осъществяването на интернационалните си правни отговорности, както и да не се намесва във вътрешните съветски работи “, добави посолството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР