Русия наложи вето на резолюция на ООН, в която се

...
Русия наложи вето на резолюция на ООН, в която се
Коментари Харесай

Русия наложи вето на резолюция на ООН, осъждаща референдумите в Украйна

Русия наложи несъгласие на резолюция на Организация на обединените нации, в която се осъждат нейните противозаконни референдуми в четири украински района, съобщи Асошиейтед прес.

 

Гласуването на резолюцията в 15-членния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации бе с резултат 10:1, като Китай, Индия, Бразилия и Габон се въздържаха.

 

Постоянната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи преди гласуването, че при положение на съветско несъгласие Съединени американски щати и Албания, които са подготвили резолюцията, ще я показват пред 193-членното Общо заседание на Организация на обединените нации, където няма права за несъгласие, " и по този начин ще покажат, че светът към момента е на страната на суверенитета и отбраната на териториалната целокупност ".

 

Гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се състоя часове след обилна гала в Кремъл, на която съветският президент Владимир Путин разгласи, че окупираните от Русия украински области Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие към този момент са част от Русия и ще бъдат защитавани от Москва.

 

Съединени американски щати ще разгласят нов пакет с военна помощ за Украйна идната седмица

 

Следващата седмица Съединени американски щати ще разгласят следващия пакет с военна помощ за Украйна, заяви през днешния ден на брифинг съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан, представен от международните организации.

 

По-рано тази седмица обявихме, че отпускаме в допълнение 1 милиард $ за Украйна за придобиването на 18 усъвършенствани ракетни системи и други оръжия като част от дълготрайния ни ангажимент за подсилване на украинските въоръжени сили през идващите години, сподели Съливан.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР