Русия наложи глоба от близо 365 милиона долара (21,1 милиарда

...
Русия наложи глоба от близо 365 милиона долара (21,1 милиарда
Коментари Харесай

Русия глоби Google с 365 милиона долара за видеоклипове в YouTube със „забранено“ съдържание

Русия наложи санкция от близо 365 милиона $ (21,1 милиарда рубли) на Гугъл за това, че не е изтрила видеоклипове в YouTube, които опонират на законите на страната. В прессъобщение съветският информационен регулатор Roskomnadzor декларира, че YouTube не е извършил заповедите за унищожаване на „ неразрешено наличие “, което включва видеоклипове, „ насърчаващи екстремизъм и тероризъм “, както и хипотетична погрешна информация за войната в Украйна.

През март Roskomnadzor заплаши да санкции Гугъл за това, че не отстранява „ противозаконни “ видеоклипове в YouTube, заявявайки, че таксата ще стартира от 8 милиона рубли (около  94 675 $ по това време), с опция да се повиши до 20 % от годишните доходи на компанията. 21,1 милиарда рубли са част от годишния оборот на Гугъл в страната, само че не е ясно дали Гугъл в действителност ще заплати санкцията.

Миналия декември Русия санкции Гугъл със 100 милиона $ за това, че още веднъж не съумя да изтрие неразрешено наличие, само че нещата ескалираха след нахлуването на Русия в Украйна. Подобно на доста други софтуерни компании, Гугъл отряза съветските клиенти от разнообразни услуги, като спря продажбата на реклами в Гугъл, демонетизира канали в YouTube, благосъстоятелност на съветски държавни медии, и забрани достъпа до тези канали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР