Русия може да постигне технологичен суверенитет в рамките на 10-20

...
Русия може да постигне технологичен суверенитет в рамките на 10-20
Коментари Харесай

Русия предлага да се създаде Фонд за диамантени технологии, за да се гарантира технологичен суверенитет

Русия може да реализира софтуерен суверенитет в границите на 10-20 години, съобщи Дмитрий Песков, специфичен представител на президента по въпросите на цифровизацията, в изявление за РИА Новости по време на ревюто SPIEF-2022, което се организира през юни. Според него е належащо да се сътвори мним " Диамантен фонд за технологии ", включващ редица лични разработки, които са основни за живота на страната при положение на отрицателни обстановки.

Песков означи, че реалистичната цел за софтуерен суверенитет е в границите на 10-20 години да се основат 30-50 лични линии за напреднали разработки, които ще бъдат включени в " Диамантения софтуерен фонд " и ще обезпечат " храна, сигурност, медикаменти и съгласуваност в страната при положение на бедствия.

Песков акцентира, че въпросът е какво ще включва този " Диамантен фонд " - " софтуерни разработки, които или единствено ние имаме, т.е. това е софтуерно предимство, или има още три или пет страни в света - т.е. софтуерен паритет.

Представителят на президента означи също по този начин нуждата от непрекъснато попълване на " Диамантения фонд " с нови технологии, защото те, за разлика от безконечните диаманти, са склонни да се обезценяват, т.е. да остаряват и да губят смисъла си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР