Русия коригира броя на жертвите при украинските удари в Макеевка

...
Русия коригира броя на жертвите при украинските удари в Макеевка
Коментари Харесай

Украинските удари в Макеевка: колко са загиналите - 89 или 400?


Русия поправя броя на жертвите при украинските удари в Макеевка в новогодишната нощ и към този момент приказва за 89 починали. Според Москва съветските бойци сами са отговорни за случилото се.

Руското министерство на защитата призна за 89 починали бойци при украинските удари върху съветската военна база в град Макеевка в Донецк.

Мъжете, измежду които и заместник-командирът, са били открити в руините на срутената железобетонна постройка след ракетния удар в новогодишната нощ, заяви нощес в Москва генерал-лейтенант Сергей Севрюков. Преди това Москва говореше за 63 починали.
Редакцията предлага
Според Украйна починалите са 400

Украйна е употребила за обстрелването въз основата. Севрюков насочи виновността за случилото се към съветските бойци. Те употребявали мобилните си телефони в новогодишната нощ, макар че това е било неразрешено, и по този метод са привлекни вниманието на украинските елементи.

Според изнесената информация украинските въоръжени сили са изстреляли шест ракети, четири от които са стигнали до задачата си, а две са били прихванати. Украйна заяви, че 400 души са починали, а 300 са ранени в Макеевка.

Това е най-големият украински удар над съветски сили от началото на войната, показват наблюдаващи. Много руснаци, и политици, разкритикуваха съветската войска, че не си е взела поука от предходни неточности. 

Поредна неточност на съветската войска

Разследванията не престават, сподели Севрюков, само че за момента било ясно, че потреблението на мобилни телефони " е разрешило на врага да избере посоката и да дефинира координатите на бойците, с цел да извърши ракетния удар. " В момента, показва той, се поставят грижи това да не се повтори. Освен това отговорните от съветска страна ще бъдат подведени под отговорност.

Министерството на защитата в Москва твърди, че системата HIMARS, от която е осъществена стрелбата, е открита и унищожена. По време на контрапрестрелката съветските войски в Донецка област са унищожили и четири пускови установки HIMARS, четири бойни машини, над 800 снаряда и са умъртвили повече от 200 националисти и задгранични бойци, настояват още от Кремъл. Тази информация не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

Не за първи път се оповестява за съществени неточности на съветските командири във. Украинското управление нееднократно е подчертавало, че " нелепостта на врага " е улеснила триумфите на техните бойци. Лидерът на Кремъл Владимир Путин към този момент претърпя многочислени провали при нашествието в Украйна, която стартира на 24 февруари.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР