Русия извика на консултации във външното си министерство посланиците на

...
Русия извика на консултации във външното си министерство посланиците на
Коментари Харесай

Русия извика на консултации посланиците на страните, изгонили руски дипломати

Русия извика на съвещания във външното си министерство посланиците на страните, които изгониха съветски дипломати, оповестява БГНЕС, базирайки се на " Франс прес ". До това се стигна, откакто Англия упрекна Русия, че е виновна за отравянето на Скрипал и щерка му Юлия, което Москва отхвърля.

Лондон експулсира 23 съветски дипломати, повече от 25 други страни оповестиха при започване на седмицата сходни ограничения, в символ на взаимност с Англия. 28-те държави-членки на Европейски Съюз излязоха с декларация, че са се съгласили, че е доста евентуално Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия на 4 март и подредиха изтеглянето на посланика на блока от Москва.

Москва изрази негодуванието си от това и даде обещание да отговори на тези дейности и го направи четвъртък, като изгони 60 американски дипломати и затвори консулството на Съединени американски щати в Санкт Петербург.

По данни на организацията, в министерството към този момент са пристигнали посланиците на Англия, Франция, Германия, Италия, Литва, Латвия и Чехия, както и някои от посланиците на страни отвън Европейски Съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР