Русия излага на опасност сигурността в Европа с изисквания от

...
Русия излага на опасност сигурността в Европа с изисквания от
Коментари Харесай

Германия: Русия живее още в Студената война

Русия излага на заплаха сигурността в Европа с " условия от времето на Студената война ", съобщи немската външна министърка Аналена Бербок, представена от Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" С невиждано разполагане на войски на границата с Украйна и условия от времето на Студената война, Русия слага под въпрос фундаменталните правила на европейския кротичък ред ", се споделя в изказване на Бербок. Тя приканва Москва да покаже " съществени старания за деескалация ". Очаква се в започващата през днешния ден в немския град Мюнхен конференция по сигурността и защитата да вземат участие интернационалните водачи и високопоставени дипломати.

Планира се тя да продължи до неделя, като измежду участниците са вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис, държавният секретар Антъни Блинкън, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и украинският президент Володимир Зеленски. Руският външен министър Сергей Лавров посещаваше постоянно провежданата всяка година конференция, само че тази година не е планувано негово присъединяване. Бербок окачестви отсъствието му като " пропусната опция ". " Именно в сегашната извънредно застрашителна обстановка " присъединяване на съветски представители щеше да бъде изключително значимо, съобщи външната министърка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР