Русия и Сърбия се споразумяха цента на газа от 270

...
Русия и Сърбия се споразумяха цента на газа от 270
Коментари Харесай

Русия удължи с 6 месеца преференциалната цена на газа за Сърбия

Русия и Сърбия се споразумяха цента на газа от 270 $ за 1000 куб. м да се удължи за интервал от 6 месеца, заяви сръбският президент Александър Вучич след срещата си с съветския президент Владимир Путин в Сочи.

„ Сърбия получава изключителни условия за цената на газа от Русия “, сподели Вучич, представен от РИА Новости, добавяйки, че количеството газ ще се усили за тези 6 месеца, съобщи БГНЕС.

В момента Сърбия получава газ на цена от 270 $ за 1000 куб. м, като договорът изтича в края на годината.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сърбия обмисля построяването на лична атомна електроцентр...

" През идващите 6 месеца Сърбия ще получава газ на цена от 270 $ за хиляда кубически метра ", сподели Вучич и добави, че това е доста добра цена. " Това е избавление за нас. Няма да имаме проблеми с ток, газ или парно, както и с цялостното доставяне. Президентът Путин ни оказа помощ доста с отношението си. Това беше моето предложение, той го одобри ", сподели президентът.

Сръбският президент Александър Вучич чака съветският му сътрудник Владимир Путин да посети Сърбия през 2022 година Той съобщи това след диалозите с съветския президент в Сочи, съобщи РТС.

" След три часа ползотворни и положителни диалози с съветския президент Владимир Путин, му благодарих за гостоприемството и получих удостоверение, че ще посети Белград през идната година ", написа Вучич на страницата си в Instagram.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР