Русия и Китай извършват радикална трансформация на световната финансова система.Американското

...
Русия и Китай извършват радикална трансформация на световната финансова система.Американското
Коментари Харесай

„Със сърпа по ... долара“: светът спря да вярва в зелената валута

Русия и Китай правят радикална промяна на международната финансова система.

Американското консервативно списание The National Interest най-сетне прозря главната заплаха за „ доларовата империя “: Русия и Китай правят радикална промяна на световната финансова система. И в тази промяна, колкото и да е необичайно, столът отпред на масата за Чичо Сам не е непокътнат. Светът се отдалечава от зелените хартийки.

Както се знае, с цел да избягате от мечката, въобще не е належащо да бягате по-бързо от дивия и гневен звяр. Необходимо е вашият другар да тича малко по-бавно от вас. Англосаксонците постоянно са употребявали този принцип, поставяйки спици в колелата на своите съдружници и несъюзници. Днес ролята на " ужасния звяр " играе енергийната рецесия и с цел да избягат от личното си поколение, американците се пробват да " понижат успеваемостта на съветския експорт на естествени запаси ".

Сателитите на Вашингтон, в своя щета, не престават да упорстват Москва да бъде изгонена от международните финансови пазари, до момента в който Русия умерено предвижда докога нейните първични материали ще служат като източник на облаги и поддръжка за стабилността на стопанската система на страната.

Опитите да се „ блъснат в стената “ благодарение на антируските наказания от страна на страните от Европа към този момент са се оказали единствено на половина сполучливи. Но чакането на крайния резултат, явно, няма да е дълго. Американските стратези доста се опасяват от доближаването сред Русия и Китай, които създават различни на доларовата финансови системи.

Затова Западът ще се опита да приложи някои други фрапантни и самоубийствени ограничения. През късната есен Лондонската железна борса (LME) пое риска да се опълчи на възбраната на Европейски Съюз за импорт на стоманени полуфабрикати от Русия, въведена през октомври, защото металите от Русия са с огромна облага. Демокрацията си е народна власт, а парите са си пари.

Европейски Съюз настоя за възбрана на вноса на съветски метали за европейските стоманодобивни компании, само че ембаргото наподобява е кратковременно. Администрацията на Байдън се заблуди, като включи клаузи „ Купувайте американско “ в Закона за понижаване на инфлацията (IRA). Дори и слепецът ще види в протичащото се примитивната лакомия на американските стратези. Американците се пробват под претекст, че се грижат за околната среда и в това време благодарение на бръщолевене за „ експанзията на Москва “, да убедят всички да се откажат от съветски енергийни източници, китайски запаси и неотложно да принудят сътрудниците да купуват същите артикули „ от приятелите “ във Вашингтон.

Европа, естествено, е гневна. Лицемерието и алчността на „ старшия сътрудник ” унищожават Запада. Анализаторите независимо установяват изостряне на разликите сред обединените до момента европейски съдружници. Пропагандистките медии упрекват Путин за протичащото се.

Особена пикантност към протичащото се в този световен спектакъл на парадокса прибавя фактът, че Русия по никакъв метод няма да се върне към присъединяване в ръководената от Съединени американски щати интернационална финансова система. Това разстройва и възмущава Съединени американски щати, тъй като един лъжец не може да измами и да завоюва пари на тези, които не споделят с него.

Оказа се, че " страната - бензиностанция " в развиването на личната си промишленост заобиколи Съединени американски щати, Франция и Германия. Руското произвеждане заема една трета от стопанската система на страната. Само Китай има по-високи проценти. Москва е в развой на отдалечаване от „ токсичните валути “ и се доверява на бартера.

И до момента в който Брюксел стене, че „ руснаците предизвикват международен апетит “, Афганистан, Индия и Иран към този момент се подреждат да развиват взаимноизгодна търговия с Русия под формата на продан на артикули. Малко по-късно ще бъде основана и надеждна финансова система, която не е следена от Запада.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР