Русия е получавала информация за конкретни факти на сътрудничество между

...
Русия е получавала информация за конкретни факти на сътрудничество между
Коментари Харесай

Русия: САЩ и „Ислямска държава“ са си сътрудничили

Русия е получавала информация за съответни обстоятелства на съдействие сред задграничния контингент отпред със Съединени американски щати и терористичната формация „ Ислямска страна “ в Афганистан. Това заяви във вторник специфичният представител на Москва за средноазиатската страна Замир Кабулов в хода на онлайн полемика в границите на дискусионния клуб „ Валдай “, предава ТАСС, заяви организация " Фокус ".

„ Сигурен съм, че е имало такова взаимоотношение. Но ние не започнахме да приказваме за това просто по този начин. Започнахме да получаваме доста съответна информация за такива обстоятелства за съдействие. Факти за предаване[на оръжия] от хеликоптери “, сподели той. „ Получихме го от локалните афганистанци, в това число локални водачи, които са били в неразбиране за какво хеликоптерите доставят оръжие и муниции в регионите, окупирани от ИДИЛ “.

Според Кабулов това надалеч не е единственият факт. В тази връзка той напомни случая, когато придвижването „ Талибан “ в северната част на Афганистан, в провинция Фаряб, блокира огромен отряд на ИДИЛ. „ Всички тези хора от ИДИЛ към този момент са изведени с хеликоптери с идентификационни знаци, както в началото изглеждаше, в незнайна посока, само че по-късно в региона на авиобазата Баграм и по-късно изчезнаха някъде “, добави дипломатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР