Русия е изпратила тази седмица официална дипломатическа нота на САЩ,

...
Русия е изпратила тази седмица официална дипломатическа нота на САЩ,
Коментари Харесай

Русия с дипломатическа нота до САЩ: Чакат ви непредвидими последици

Русия е изпратила тази седмица публична дипломатическа нота на Съединени американски щати , предупреждаваща, че доставките от Съединените щати и НАТО “на най-чувствителни ” оръжейни системи на Украйна “добавят гориво ” в спора и могат да доведат до “непредвидими последствия ”.

Това заяви през днешния ден в. " Вашингтон пост ", уточнявайки, че редакцията е прегледала текста на нотата.

Дипломатическият демарш идва, откакто президентът Джо Байдън утвърди трагично нарастване в обсега на оръжията, доставяни на Украйна, пакет за 800 милиона $, в това число 155-милиметрови гаубици.

Те покачват съществено качествата на далекобойната артилерия на Украйна, изравнявайки я с съветските системи. Освен това американските доставки включват дронове за брегова защита и бронирани машини, както и спомагателни портативни противовъздушни и противотанкови оръжия и милиони бройки боеприпаси.

По-рано този месец Байдън възвърне стратегия за военна помощ за чужбина от Втората международна война, която му разрешава персонално да подрежда оръжейни и други доставки за Украйна на стойност милиарди долари, без да минава през бавната процедура на утвърждение от Конгреса.

" Вашингтон пост " отбелязва, че с изключение на снабдяването на Киев с американски оръжия, Съединените щати улесниха доставката на системи за противовъздушна защита с огромен обхват за Украйна, в това число зенитни установки С-300 от Словакия. Братислава сложи изискване да получи в подмяна американски системи да Противовъздушна отбрана " Пейтриът " и ги получи.

Високопоставен чиновник на американската администрация, поискал анонимност, е споделил пред вестника, че реакцията на Москва демонстрира, че " голямата помощ ", която Съединените щати дават на Украйна, е " извънредно ефикасна ".

Държавният департамент отхвърли да разяснява наличието на съветската дипломатическа нота или да даде какъвто и да е отговор на Съединени американски щати , акцентира " Вашингтон пост ".

Според някогашния шеф на разбора на Русия в Централно разузнавателно управление на САЩ Джордж Бийби, в случай че съветските окупатори се провалят във втория стадий на войната против Украйна, както направиха след офанзивата на 24 февруари, тогава „ възможностите Русия да насочи доставките на НАТО към територията на страните от НАТО, ще се покачат доста “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР