Русенците, които се включват в кампанията Капачки и кенчета за

...
Русенците, които се включват в кампанията Капачки и кенчета за
Коментари Харесай

Доброволец в Русе: Тази година ще надхвърлим 10 тона събрани капачки

Русенците, които се включват в акцията " Капачки и кенчета за бъдеще ", стават от ден на ден

Националната акция " Капачки и кенчета за бъдеще " през днешния ден е в Русе и Варна. Организира се към този момент седма година и до момента със събраните средства са купени кувьози за общински лечебни заведения, както и две неонатални коли за спешна помощ за болница " Пирогов " в София и за град Плевен. А хората са все по-активни, тъй като считат, че има смисъл да бъдеш добър и виновен.

Още в първите минути на акцията пунктът в централната част на Русе се изпълни с туби и торби с капачки. Носят ги от учебни заведения, детски градини, предприятия, жители, които у дома са ги събирали.

Екипът на също даде своя принос за идеята. Като че обаче ли най-ентусиазирани бяха децата. В Младежкия парламент в Русе взели решение групово да включат.

" Хубаво е да се прави положително и желаеме да покажем на от ден на ден хора, че и те би трябвало да се включват ", разяснява Иво Тодоров от " Младежки парламент - Русе ".

В събирането на капачки и кенчета се включват все повече русенци.

" Първо, с цел да почистим природата и второ да помогнем на някого. Хората би трябвало да се включват във всички тези начинания и да измислят свои дела и по тоя метод считам, че нещата ще се развиват по-добре ", споделя Антоанета Ганева.

" По време на първата в Русе събрахме единствено 2 тонакапачки, а единствено за последната сме събрали 8 тона и кенчета, и бутилки. Мисля, че ще препълним камиона. Предполагам, че най-малко 10 тона ще минем тази година ", добави Никола Бориславов, също доброволец.

Във Варна акцията се провежда от Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ ", като тази година се събират освен капачки, само че и стотинки. А ползата към самодейността е огромен още от сутринта.

" Има значимост и това цялото нещо е обединяване. Ние от " Аз имам вяра и оказвам помощ " споделяме, че продължаваме обединяване, тъй като тези хора ни карат ние да имаме вяра, че има смисъл. Настръхвам, тъй като през днешния ден чакаме да пристигна едно детенце, което е на 6 години, а в това време се е родило 400 гр. и е помогнато с помощта на нашата инсталация и лекарите ", описа Владислав Николов от съдружие " Аз имам вяра и оказвам помощ ".

Новата детска кола за спешна помощ ще бъде дарена на Спешния център във Варна и ще обслужва цяла Североизточна България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР