Русенци одобряват нововъведението, но отбелязват два недостатъкаПлащането за паркинг в центъра

...
Русенци одобряват нововъведението, но отбелязват два недостатъкаПлащането за паркинг в центъра
Коментари Харесай

Плащането за паркинг в центъра на Русе вече става и с QR код

Русенци одобряват нововъведението, само че означават два минуса

Плащането за паркинг в центъра на Русе вече става и с QR код.

Вместо да употребяват паркомати или да заплащат таксата на чиновниците, водачите могат да употребяват напряко мобилните си телефони, информира .

Това става посредством сканиране на QR код от табели, сложени по стълбовете за осветяване на паркингите. Такива има на пл. “Света Троица “, в зоната по ул. “П.Д.Петков “ на паркинга на хотел „ Дунав “ и на паркинга на Централна поща.

Сканирането отваря страница, където се вкарва регистрационния номер на автомобила и времето, за което той ще има престой. Максимумът е три часа. Плащането важи за всички зони за краткотрайно паркиране.

Приложението е на български и на британски език.

Русенци одобряват нововъведението, само че означават два минуса. Табелите са доста дребни и мъчно се виждат, в случай че авансово не знаеш, че би трябвало да съществуват на дадения паркинг. Другият е обвързван с въвеждането на регистрационния номер на автомобила – попълнят се единствено цифрите, само че не и буквите от регистрацията. Според водачите това теоретично би могло да сътвори проблем, в случай че има два автомобила с идентични числа, а единствено единият си е платил.

Но защото това е едва евентуално да се случи, общото мнение на водачите е, че това е доста добра концепция, която ги улеснява и наподобява по европейски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР