Русенският пианист ще работи заедно с още 120 млади музиканти

...
Русенският пианист ще работи заедно с още 120 млади музиканти
Коментари Харесай

Николай Димитров стана част от създадения от Ленард Бърнстейн младежки оркестър

Русенският пианист ще работи дружно с още 120 млади музиканти от целия свят

20-годишният пианист от Русе Николай Димитров бе утвърден за присъединяване в влиятелния Фестивален оркестър „ Шлезвиг-Холщайн “, основан през 1987 година от Ленард Бърнстейн.

Студентът от Консерватория „ Принц Клаус “ в Грьонинген, Нидерландия, мина сполучливо прослушване и в продължение на един месец ще работи дружно с още 120 млади музиканти от целия свят, осведомиха от.

Николай Димитров е единственият българин в оркестъра и ще взе участие в три концерта в програмата на Музикалния фестивал „ Шлезвиг-Холщайн “ в Германия. Всъщност изявите пред публиката ще бъдат шест, защото уредниците отвориха генералните подготовки и пуснаха в продажба билети и за тях.

Днес и на следващия ден в Любек и Ноймюнстер ще бъде показана забавна стратегия – Пролетно свещенодействие “ от Стравински, „ Скитска сюита “ от Прокофиев и „ Майката на индивида “ от „ Наивна и сантиментална музика “ от Джон Адамс. На пулта ще бъде полският диригент Кшищоф Урбански.

На другия полюс ще бъде изявата на 13 август в спортната зала „ Вундерино Арена “ в Кил. Там ще има прожекция на кино лентата „ Междузвездни войни: Империята отвръща на удара “, където музиката на Джон Уилямс ще се свири онлайн от оркестъра под диригентството на Лудвиг Вики.

Още от основаването си през 1987 година от Ленард Бърнстейн, Международният фестивален оркестър на Музикалния фестивал „ Шлезвиг-Холщайн “ се радва на изключителна известност по целия свят. Той е в центъра на просветителната активност, осъществявана от един от най-важните фестивали за класическа музика, който се организира годишно в северната част на Германия.

Всяка година Фестивалният оркестър прави прослушвания на в 35 града в Северна и Южна Америка, Азия, Европа и Близкия изток на повече от 1500 млади музиканти. Жури позволява към 120 подбрани музиканти на възраст до 26 години и по този начин Фестивалният оркестър „ Шлезвиг-Холщайн “ се състои от най-хубавите млади музиканти в света.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР