Русенският депутат споделя във Фейсбук резултатът от направената вчера екоинспекция

...
Русенският депутат споделя във Фейсбук резултатът от направената вчера екоинспекция
Коментари Харесай

Иван Белчев: Купчините с най-дребни въглища ще бъдат забранени за складиране

Русенският народен представител споделя във Facebook резултатът от направената през вчерашния ден екоинспекция на Брикетната фабрика в Русе

" Аз съм част от Обществения съвет по екология към Община Русе и през днешния ден посетихме този склад за въглища. Управителят твърди, че машините за брикетиране не се употребяват, а сега пространството е склад за въглища с разнообразни размери, които се пакетират в чували и се продават.

Въглищата са в 3 размера: едри, междинни и фини. Проблемът идва при изсъхнало и прохладно време, когато въглищния прахуляк може да се вдигне от вятъра и да доближи до близкостоящите жилищни здания, учебно заведение, детска градина, МОЛ, ЖП гара и бизнеси.

Въглищният прахуляк се съдържа във всяка една от купчините въглища на терена и по тази причина при разтоварване той ще се навлажнява, а купчините с най-дребните въглища ще бъдат отстранени и ще бъдат неразрешени за депозиране.

Една дребна победа, само че дано да не се радваме преди да осъществят желаното от нас. Ще посетим мястото средата на март и ще проверим дали са спазили обещанието си. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР